Sobica za dva fantka

Sobica za dva fantka

Pri opremljanju otroških sob smo lahko precej kreativni. Ne smemo pa pozabiti, da se je potrebno prilagoditi potrebam otrok v posameznem časovnem obdobju. Prav tako se razlikuje tudi opremljanje za fantke ali punčke.

Tokrat je naš izziv opremljanje male sobe za dva fantka. En bo začel jeseni hodit v šolo, drugi bo še nekaj časa potreboval previjalno mizico, saj je ravnokar prijokal na svet. V sobi želijo imeti pograd, pisalni mizi, omari in regale za igrače in knjige.

Otroška soba meri samo  8,8 m2, zato je obvezna izbira pograda, saj posamezni postelji ne bi mogli umestiti v sobo. Sicer za dostop do zgornje postelje največkrat izberemo stopnice s predali, a tu bi le te zavzele preveč prostora, zato smo uporabili kovinsko lestev. Ob pogradu je večja omara, namenjena obema fantoma. Miza za bodočega šolarja je pod oknom. Ker je tam je tudi radiator, bo miza opremljena z rešetko, da bo zrak lahko krožil in bo soba pozimi dovolj topla. Pod mizo na desni strani je odprt regal za igrače. Ob mizi je predalnik za šolske potrebščine in visoka omara za oblačila. Na steni sta dva odprta regala za knjige oziroma najljubše predmete, ki jih je potrebno imeti na dosegu. 

Arhitektka je vključila tudi drugo pisalno mizo, čeprav je fantek še dojenček. Na začetku se miza namreč lahko uporabi tudi za previjalno mizico. Na desni ima predale, kjer so lahko spravljene pleničke in vse dojenčkove potrebščine. V regalu pa igrače, ki bodo prav prišle za zabavo med previjanjem. Na sliki je fant že velik, zato ima na mizi barvice in v regalu šolske knjige in avtomobile za velike fante.

Kot večinoma, so tudi tokrat izbrane svetle barve za pohištvo, z minimalnimi modrimi poudarki pri ročajih, varovalu in regalih. Dodatna barvna popestritev je vključena na steni, ki jo krasi tapeta z motivom zemljevida sveta. Na njej so upodobljene živali in znamenitosti, ki so značilne za posamezni kontinent, da bo učenje geografije bolj zabavno.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.


Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.