Soba za princeske

Soba za princeske

Pravljice se v otroških sobah rojevajo vsak dan. Domišljijski svet otrok je brezmejen, k čemur prispeva domiselno opremljena otroška soba. Zato Akron vselej ustvarja unikatne ambiente, ki zadovoljijo pričakovanja uporabnikov.

Stranka je želela hčerki preurediti obstoječo otroško sobo. Sobica je bila ravno prebarvana in je že imela nekaj pohištva. Deklica starosti treh let, skupaj z bratcem in mamico uživa ob prebiranju knjige na postelji, zato so si zamislili večjo posteljo in nekaj knjižnih polic v bližini. Všeč jim je postelja v obliki hiške.

Soba je v mansardi in ima veliko okno s pogledom na vrt ter strešno okno. Je svetla in dovolj velika, da vanjo lahko vključimo večjo posteljo, velikosti 120 x 200 cm. Postelja je obrnjena pravokotno na steno. Ob vzglavju ima tanko zaveso, ki predstavlja hišico. Okvirja kakršnega so imeli v mislih arhitektka ne priporoča, saj je rešitev z zaveso bolj fleksibilna. Zavesa nad posteljo bo za mlado damo časa aktualna dlje časa, saj se bo v sobi počutila kot princeska. Posteljo lahko po želji obrnejo, da bo deklica imela več prostora za igranje ali pa izberejo večjo posteljo, dimenzij 140 x 200 cm. Prostora je dovolj. Pod posteljo je vključen večji predal na kolesih. Ob postelji stoji nočna omarica s predali in manjši knjižni regal, pred katerim je prostor za igranje in posedanje na blazinah. Nasproti postelje je umeščena pisalna miza s predali, ki se nadaljuje v klop z  omaricami pod njo. Nad klopjo odprti regali nudijo še dodaten prostor za odlaganje različnih predmetov. Na skrajni desni strani kraljuje velika vgradna omara https://www.akron.si/omare-v-otroski-sobi.html, ki je v notranjosti opremljena z dodatnimi predali, policami in obešalnimi palicami. Ko deklica bo več potrebovala toliko prostora za igranje, si bo lahko ob steni, desno od vrat, dodala komodo. Trenutno si je arhitektka na tem mestu zamislila magnetno tablo piši-briši, kamor bo lahko zapisovala opravila in opombe ali pa z bratcem narisala kakšno risbico. Barvna shema je povzeta iz že obstoječih barv na steni, zato je pohištvo v kombinaciji svetlo sive, bele in svetlo vijolične barve. 

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.