Povezani otroški sobi

 

Po meri narejeno pohištvo omogoča opremo vsakega prostora tako, da je ta optimalno izkoriščen, hkrati pa ustreza namembnosti prostora in željam strank. V otroški sobi naj ostane dovolj prostora za igro, zabavo in učenje. Najbolje pa je, da je kakšen kotiček še posebno domiselno opremljen. Kot nam je uspelo pri tej rešitvi opremljanja otroške sobe.

Dve identični otroški sobi sta med seboj povezani z igralnim prehodom. Le ta se bo kasneje lahko zaprl s pohištvom, najprej bo nekaj naslednjih let služil nemotenemu prehajanju iz ene sobe v drugo. Petletni  deček in njegov bratec ali sestrica, ki je na poti, se bosta s to rešitvijo nemoteno družila, kljub temu, da bosta imela vsak svojo zasebnost. Fantek gre prihodnje leto v šolo in potrebuje novo sobo za učenje, igro in uživanju otroštva.

Soba je velika 3 x 4,5 metra. Takoj ob vhodu si je arhitektka zamislila posteljo za vzmetnico dimenzij 120 x 200 cm, ki jo že imajo in želijo, da se ohrani. Ob postelji je umeščen predalnik, ki služi kot klop, da bo imela mamica kje sedeti, če bo potrebno pomagati pri domačih nalogah. Nanjo bodo lahko tudi odlagali šolske torbe. Ob klopi stoji velika miza s predali, nad njo pa manjša polica. Knjižni regali oziroma regali za igrače in šolske potrebščine so nasproti mize. Med njimi je premični predalnik na kolesih, za katerim se skriva manjši prehod v drugo sobo. Prehod bo s predalnikom zaprt, če pa bosta želela prost prehod, bosta vsak svoj predalnik umaknila. Ko bosta zrasla in bo odprtina postala premajhna, se lahko le ta zagradi. V tem primeru bo prehajanje iz sobe v sobo običajno, skozi vrata. Nad prehodom so predvideni trije odprti regali, ki predstavljajo streho nad vhodom v drugi prostor.  Na tej steni je prostor za slike, risbice, kakšno luč ali pa dekorativne nalepke, ki jih je arhitektka v sobi ponovila še na steni ob postelji. Pri regalu je velika vgradna omara z drsnimi vrati, namenjena shranjevanju oblačil. Pri barvni kombinaciji je arhitektka upoštevala obstoječo belo posteljo in pohištvu iz belega iverala dodala imitacijo hrasta in mint zeleno barvo. Stene si je zamislila nevtralno sive in bele, z nalepkami v obliki pik, ki so lahko kakršnekoli barve. 

Tako sta nastali navdušujoči sobici, ki imata vse, kar otroci potrebujejo. Igrivost in veselje bodo dodali sami.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.