Pohištvo v sobi za dva otroka

 Zaradi prostorske stiske se otroška soba velikokrat razdeli tako, da je primerna za dva otroka. V tem primeru je potrebno pametno razmisliti, kako v prostor umestiti pohištvo. Želimo namreč zagotoviti maksimalni izkoristek prostora in hkrati urediti prijeten in všečen ambient.

Tokrat smo opremljali sobo za dva nadobudna malčka. Bratec, starosti 5 let in deklica 4 let potrebujeta sobo, ki bo z njima rasla vsaj do srednje šole. V sobi bi vključili čim več omar, igralni kotiček, pisalni mizi, postelji ter prostorček za sproščanje.

Otroška soba je precej velika, saj meri 448 x 416 cm, zato je ni bilo težko razdeliti na dva skoraj enaka dela. Vsak od otrok ima svoj kotiček, kljub temu pa sta povezana. Levo in desno sta najprej postelji v širini 120 cm. Za veličasten izgled in prijetno počutje smo se odločili za oblazinjeno vzglavje in hrbet. Tako opremljeni bosta lahko služili tudi kot kotiček za sprostitev. Pod vsako posteljo je umeščen velik predal za shranjevanje. Nad posteljo smo si zamislili plitke omare s policami, v katerih je vgrajen LED trak, za ambientalno in hkrati tehnično osvetlitev. Tako bo prostorček uporaben tudi za branje. Ob posteljah stojita visoki omari s predali in obešalnima palicama zgoraj. V sredini sta omari deljeni z odprtim regalom, ki bo služil hrambi šolskih knjig ali igračam. Hkrati ta delitev pripomore k bolj nežnemu izgledu omare. Ob omarah sta pisalni mizi. Pri pisalnih mizah je ob steni zopet en odprt regal, nad njim pa zaprta omara za vse šolske potrebščine. Po želji se lahko tudi pod mizo naredi dodaten regal, če bi bilo premalo prostora za shranjevanje. Mize so postavljene pravokotno na okno. Radiator pod oknom je zaprt z lamelami. Nad njim je rešetka, tako lahko zrak kroži po prostoru. Na vsaki strani radiatorja je dodatna omara za shranjevanje, po celotni dolžini pod oknom pa je predviden pult.

Izbrana je nežna, nevtralna barvna kombinacija. Večina pohištva je sive barve z rumenimi poudarki. Le ti so vidni v regalih, ročajih in dodatkih. Steno nad posteljama in mizama krasi pisana tapeta v izbranih barvah. Prepričani smi, da bosta brate in sestrica uživala v novo opremljeni sobi.

 

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.