Pograd v mansardni otroški sobi

 

Opremo v otroški sobi vselej prilagodimo otrokovim potrebam in prostorskim danostim. Večinoma si otroci zaželijo pograd, ki pa hkrati ogromno doprinese k izkoristku prostora. Tudi v otroške sobe v mansardah lahko pograd umestimo tako, da se bodo otroci počutili udobno ter varno. In seveda razburljivo.

Tokrat smo opremili malo sobico, ki si jo delita brata, stara osem in dvanajst let. Soba je mansardna, njen tloris podolgovat. Starejši sin je izrazil željo, da bi imel pograd. Potrebuje kotiček za učenje. Mlajši brat mize še ne potrebuje, bi pa imel svoj kotiček za igranje, posedanje in ustvarjanje.

Sobica je podolgovata. Ima dvoje strešnih oken, ki ji dajeta veliko svetlobe in čeprav je mansardna ima dovolj visok strop, da bo spanje na pogradu udobno.

Dostop do zgornje postelje pograda je preko stopnic s predali, pred katerimi so odprti regali za šolske potrebščine. Regali so hkrati v vlogi ograje, da bo hoja po stopničkah varnejša. Levo od stopnic je visoka omara za oblačila. Tri dodatne vgradne omare za oblačila so lahko namesto odprtih regalov pred stopnicami. Spodnja postelja pri pogradu bo za mlajšega otroka. Na odprtih policah bo lahko hranil vse svoje najljubše igrače, okraske in knjige, ki bodo vedno na voljo. Pod posteljo je velik dodatni predal, v katerega se lahko namesti blazine in pridobimo dodatni prostor za sproščanje. Ob postelji je postavljena klop s predali in dodatni regal s košarami. Na steni je obešena črna magnetna tabla, na katero bo lahko z magneti pripenjal svoje umetnine ali s kredo narisal kakšno novo. Pred pogradom je tako nastal prijeten kotiček za igranje, če pa se bo želel skriti pred velikim bratom, lahko sobo razdelijo. Na primer s pisanim paravanom, ki je narisan v tlorisnem načrtu. Starejši brat ima svojo pisalno mizo s predali nasproti visoke vgradne omare, poleg nje je dodana omara za oblačila, ki služi tudi kot odlagalna polica.

Barvna shema je seveda fantovska. Svetel les v kombinaciji z dvema odtenkoma modre barve. Na steni za pogradom je umeščena bela tapeta s črnim vzorcem. Preostale stene je arhitektka pustila bele. S to barvno kombinacijo je sobica svetla, zračna in primerna za dva odraščajoča fanta.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.