Otroška soba za šolarko

Otroška soba za šolarko

 V obdobju šolanja imajo otroci posebne obremenitve, zato jim je potrebno čim bolj zagotoviti ustrezne pogoje za učenje. Seveda tudi za spanje in igro.

Soba, ki smo jo opremili, se nahaja v hiši. Največja soba v hiši pripada drugošolki. To bo njena prva res prava soba in si želi, da je nekaj posebnega. Soba mora biti pripravljena na najstniška leta, se pravi malo bolj odrasla. Deklica si želi velike postelje, da bo prostor tudi za kakšno prijateljico, če bo pri njej ostala čez noč. Pisalna miza mora biti dovolj velika saj deklica rada riše in ustvarja. Naslednja želja je bralni kotiček z gugalnico ali visečo mrežo. Všeč sta ji bela in mint zelena barva. Ostale barve se bodo v sobo vključevale z raznimi dodatki.

Otroška soba je velika, meri 19,7 m2. V njej je dovolj prostora za izpolnitev vseh želja. Kljub temu jih je potrebno umestiti tako, da bo soba funkcionalna in ne bo izgledala neorganizirano Namesto garderobne omare si je arhitektka za vrati zamislila garderobno sobo z regali in policami ter predali in obešalnimi palicami. Krasijo jo drsna vrata s steklom v mint barvi. Za steno garderobe je 140 centimetrov široka otroška postelja z dvema predaloma. Pred posteljo je pozicija za bralni kotiček, ki vključuje manjšo klop in knjižni regal. Tukaj visi tudi gugalnica oziroma udobno gnezdece za uživanje in sproščanje ob dobri knjigi. Na nasprotni steni je velika pisalna miza s predalnikom. Ob mizi je zložljiva mizica, ki lahko služi kot podaljšek mize ali kot dodatna kozmetična mizica, ko bo deklica zrasla v najstnico in bo voščenke zamenjala za šminko in senčila. Veliko ogledalo na steni bo pomagalo, da bo sobo vedno zapustila urejena tipi top.

Kakšne barve uporabiti v otroški sobi? Predvsem slediti željam otrok, hkrati pa misliti dolgoročno. Za barvno kombinacijo sobe si je deklica zaželela belo in mint zeleno. Mint barva obstaja v več odtenkih, a katerega koli od njih bi uporabili v preveliki količini bi lahko soba postala hladna. Zato je arhitektka poleg belega pohištva vključila še različne odtenke svetlo roza barve, ki se pojavlja v dodatkih in na izbrani tapeti, ki krasi steno nad vzglavjem postelje in steno pri pisalni mizi. Sobica je tako dobila romantični pridih in bo idealna za sanjarjenje.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

 

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.