Otroška soba za kreativno deklico

Otroška soba za kreativno deklico

 

 Ni lepšega kot dobiti svojo otroško sobo! Z vsem, kar si želiš in seveda z vsem, kar potrebuješ. Z unikatno ureditvijo otroške sobe, prilagojeno prostorskim danostim in simpatičnimi detajli lahko otroku zagotovite idealen prostor za odraščanje.

Tokrat smo opremljali sobico za ustvarjalno deklico. Trenutno obiskuje tretji razred osnovne šole in si sobo deli s sestrico. Obljubili so ji, da se bo v kratkem dobila svojo otroško sobo, ki je zaenkrat še prazna. Starši so namignila, da naj bo soba primerna tudi za najstnico. Prostor je v mansardi z delno odprtim stropom in velikim oknom. Deklica rada bere in se igra s prijatelji.

Takoj, ko je arhitektka videla sobo, je že dobila idejo za njeno zasnovo. Veliko fiksno okno kar vabi k temu, da je pod njim dolga klop z blazino namenjena branju in posedanju s prijateljicami. Pod klop je umestila predale za shranjevanje igrač. Pisalna miza v globini 70 cm se bohoti po celotni dolžini 270 cm. Desno pod malim oknom je pisalna miza precej velika, tako da zadošča tudi za raznovrstno ustvarjanje. Levo pod mizo je odprt regal. Pod mizo na desni strani je umeščen velik predalnik z nizkimi predali za vse šolske in ustvarjalne potrebščine. Izbrani so nizki predali, da bo pregled nad čopiči, barvicami, papirji in ostalimi pripomočki, enostavnejši. V visokih predalih jih velikokrat ne najdemo. Na levi strani je vgradna omara z drsnimi vrati, ki se zaključi s knjižnim regalom ob klopi. V omari sta dve obešalni palici, dva predala za nogavičke in spodnje perilo, ter nekaj polic. Niša v sobi je izkoriščena za nekoliko večjo posteljo, ob kateri stoji nočna omarica. Niša se bo spremenila v miren kotiček, kamor se bo deklica lahko umaknila in sanjarila. Strop je tukaj dokaj visok, zato je arhitektka nanj obesila viseče lučke, ki bodo ambient še polepšale. Če bodo želeli, lahko nad posteljo obesijo mrežo, na katero bo lahko splezala in uživala v svojem gnezdecu. Celotno nišo krasi prelepa tapeta s cvetjem in metulji, preostale barve so svetle - v beli in lesni kombinaciji. Deklica bo seveda sobo napolnila s svojo dekoracijo in ji tako dodala svoj ustvarjalni pečat.

Potrebujete tudi vi nasvet za unikatno otroško sobo po vaše? Zaupajte Akronovim dolgoletnim strokovnjakom.

Več člankov opremljanja s pohištvom Akron si lahko ogledate tudi v rubriki Opremljamo z arhitektko v Delu in dom.

 

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.