Otroška soba v mansardi

Bratec in sestrica si želita vsak svoj kotiček v mali sobici. Kmalu bosta začela obiskovati osnovno šolo zato bosta potrebovala vsak svojo delovno mizo, posteljo, in omaro za oblačila. Sobica je mansardna z enim strešnim oknom na sredini.

tloris mansardne otroške sobe /></p>
<p>Sobica je majhna a k sreči je kolenčni zid dovolj visok, da nas naklon strehe ne moti pri postavitvi pograda. Sprva sem razmišljala o ločenih posteljah a žal potem zmanjka prostora za omare in za dve dovolj veliki pisalni mizi zato je v tem primeru pograd najbolj funkcionalna rešitev. Pograd je postavljen na del sobe kjer je strop najvišji. Leva in desna stranica sta porezani, da naredita konstrukcijo pograda vizualno malo lažjo kar je v mali sobici zelo dobrodošlo.</p>
<p><img class=

Spodaj ima pograd dva večja predala zgoraj pa varovalo. Varovalo je lahko tudi na spodnji postelji in se odstrani, ko ne bo več potrebno. Dodatni predali so v stopnicah, ki vodijo do zgornje postelje. Pod oknom je daljša pisalna miza s predalniki in prostorom za dve delovni mesti. Vsak ima na svoji strani nad in pod mizo odprta regala, ki ju bosta zapolnila vsak s svojimi šolskimi potrebščinami.

pisalna miza v otroški sobi

Radiator, ki je pod oknom se z mizo zapre zato je na njej rešetka, ki dopušča, da bo radiator sobico še vedno ogreval. Na desni strani je omara s policami, na drugi strani pa globlja omara za obešanje oblačil. Vsakemu je namenjena polovica ene in polovica druge omare. Omari stojita na delu, kjer je streha v naklonu zato se zgornji del prilagodi oz. poreže po mansardi. V tem delu bo prostor za shranjevanje stvari, ki se redko uporabljajo. 

pograd v mansardi

Uporabljene barve so svetle. Omare in pograd v svetlem lesenem vzorcu. Za barve je poskrbljeno z modrimi in zelenimi odtenki, ki jih imajo radi tako dečki, kot deklice. Za vse pisane dodatke bosta poskrbela sama, tako se bo sobica z leti skupaj z njima spreminjala in rasla.

Želite več informacij?

Članek je bil objavljen tudi na spletni strani DELO in DOM

Kako vam lahko pomagamo pri opremljanju vaše otroške sobe?



* Če prilagate več datotek hkrati, jih izbrati vse naenkrat. Vsak naslednji vnos zamenja prejšnjega.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.